Segloravägen 26, 504 64 Borås
033-22 21 80

 

Asien-Europa: Stora fraktjusteringar väntas från 1 december

Till våra Kunder,

 

Som vi nämnt tidigare så är den rådande situationen på traden Asien-Europa fortsatt turbulent.

Spaceproblem och bristen på utrustning väntas hålla i sig över årsskiftet och det vanliga lugnet efter CNY (Chinese New Year) kommer med all sannolikhet inte vara lika tydligt som det brukar då rederierna väntas bygga upp en backlog med stora roll-pools för att fortsatt kunna köra med full beläggning på fartygen.

 

Rederierna planerar att genomföra stora frakthöjningar från 1 december med nya rekordnivåer, förhandlingarna är igång hela tiden och vi hoppas kunna meddela er snarast vad frakterna landar på.

Det har blivit ännu tydligare att det är oroligt på marknaden då rederierna implementerar tillägg och gör fraktjusteringar med kort varsel.

Alla priser gäller ”Until Further Notice” samt är ”Subject to space and equipment” och prisändringar kan komma med kort varsel även under en avtalsperiod.

Vid bokningar där vi inte kan få plats till avtalat pris kommer vi kontakta er med fraktförslag som ni får godkänna före skeppning.

 

Vi följer svängningarna och har vidtagit åtgärder för att minimera problemen, men alla parter i transportkedjan måste förlika sig vid den verklighet vi lever i med fortsatt turbulens, både avseende priser och kapacitet.

Vi gör vårt bästa för att hålla vår service och arbetar hårt med att få med lasten från Asien.

 

Som vanligt så finns vi inte längre bort än ett telefonsamtal.

 

Trevlig helg!

Kontakt

Besöksadress
Kerry Logistics (Sweden) AB
Segloravägen 26
504 64  BORÅS

Box 210
501 13 BORÅS

Växel: 033-22 21 80

Nyhetsbrev
Joomla Extensions powered by Joobi

Log in

create an account