Segloravägen 26, 504 64 Borås
033-22 21 80

 

COVID-19 uppdatering av läget

Till våra Kunder,

                                                                                                                            

Vi befinner oss nu alla i en situation som ändras dag för dag, timme för timme.

Vi på Kerry Logistics försöker förbereda oss så väl det bara går för att kunna hantera den nu mycket ovanliga situation vi  befinner oss i.

I första hand ser vi till våra anställdas hälsa och vi har sedan en dryg vecka infört rutiner gällande handhygien, daglig temperaturkontroll innan man börjar arbeta, reseförbud mm.

För att bidra med åtgärder som skall hindra smittspridning jobbar nu alla som kan hemifrån, detta gäller av naturliga skäl inte vår lagerpersonal. På lagret  har vi infört rutiner för att begränsa kontakten mellan olika arbetsgrupper så mycket det bara går.

Vi behöver dock förbereda oss för ytterligare inskränkningar i det dagliga arbetet, och vi ber därför om er hjälp att tillsammans med er kontaktperson hos oss sätta ihop en prioriteringslista på de olika aktiviteter som vi förväntas utföra för er räkning.  Om ni också kan ge oss en uppskattning om hur er verksamhet påverkas så hjälper det oss mycket i vår planering.

Jag kan försäkra er om att vi gör allt vi kan för att upprätthålla en så bra service som möjligt men med tanke på hur mycket som förändrats bara de senaste dygnen är det väldigt svårt att spekulera i hur den kommande veckan kommer att se ut.

Om ni inte får tag i er kontaktperson eller om ni har några andra frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta undertecknad!

 

Med Vänlig Hälsning  

Kenny Rutgersson, Managing Director Kerry Logistics Sweden

 

*************************************************************************************************************************************

 

ITALIEN

Under helgen är det flera länder som stängt sina gränser, detta gäller inte godstransporter.

Frakterna fortsätter som tidigare under förutsättning att Era leverantörer håller öppet för lastning/lossning dock med fördröjningar och eventuellt förhöjda priser.

 

KINA

Hamnarna i Kina är igång sedan ett tag tillbaka och rederierna drar fortsatt in avgångar, s k blank sailings som gör att det kan bli platsbrist framöver.

Precis som tidigare så rekommenderar vi er att boka i så god tid som möjligt och om ni behöver snabbare transporter än med båt så kan vi erbjuda lösningar för flyg och tåg.

 

CONGESTION

I Europa hamnarna kvarstår problemet med congestion vilket medför obalans i hanteringen då man tvingats dra ner på kapaciteten och när hamnarbetet inte flyter på som vanligt så blir det snabbt lastanhopningar, s k congestion.

Rederierna har svårt att få fram korrekt information och feederbolagen har tighta lastningsfönster som gör att de ibland måste avgå utan att ha fått med all last.

Tyvärr kan det medföra att last som hamnar längst in blir fast längre än planerat då dessa containers stängs in och blir svåra att komma åt då det hela tiden fylls på med nya.

Vi ber om ursäkt för att vi tvingas omavisera er last och som ni säkert förstår kan vi inte råda över situationen, bara informera om den.

 

BANGLADESH

Den privatägda hamnen i Chittagong har stoppat arbetet på grund av förhandlingar om en förhöjd hamntariff.

Detta har orsakat att rederierna inte får tillgång till tomcontainers vilket i sin tur gör att fabrikerna inte har något att lasta sina varor i.

Läs gärna mer i bifogad fil.

 

The congestion is more than 60 km long at the Italian side of the Brenner-Trans Info 20200316

Tyskland inför gränskontroll mot flera grannländer-DN 20200315

How the coronavirus epidemic is throttling global supply chains-Trans.info 20200316

Italian PM warns of 'riskiest weeks' in Covid-19 battle-RTE 20200316

Så ska covid-19 hanteras på arbetsplatsen-Dagens Medicin 20200316

Coronavirus in China. Factories are slowly resuming production, but does that mean no more trouble?-TransInfo 20200306    

 

Med vänlig hälsning.

 

Kerry Logistics (Sweden) AB

Senast ändradmåndag, 16 mars 2020 15:58

Kontakt

Besöksadress
Kerry Logistics (Sweden) AB
Segloravägen 26
504 64  BORÅS

Box 210
501 13 BORÅS

Växel: 033-22 21 80
Fax: 033-41 88 20

Org.nr: 556308-6288

Öppettider:

Kontor: 08.00 - 16.45 (Mån-fre)         *08.00-16.00 (1/6 - 31/8)*

Terminal: 07.00 - 16.00 (Mån-fre)  

Om oss

Som kund hos oss på Kerry ska Ni känna att Ni får en trygg hantering av Era transportflöden. Vi jobbar tillsammans med er och lyssnar till Era verkliga behov för att skapa effektiva lösningar. Det ger Er som kund en personlig kontakt och ett synligt mervärde av våra tjänster.

Sedan 2013 ägs vi av Kerry EAS Logistics LTD. Därmed ingår vi i ett globalt nätverk vilket gör oss till det lite mindre företaget med stora resurser.

Nyhetsbrev
Joomla Extensions powered by Joobi

Log in

create an account